Wil je meedoen?

Met de BBTK sta je sterker. Maak je nu lid.

Pleegzorg | Extra tewerkstelling op komst!

02/07/2024

Werknemers in de pleegzorg signaleerden al langer een hoger wordende werkdruk. In de pleegzorg moeten werknemers veel taken combineren, en dit in een emotioneel belastende context. De BBTK heeft een deel van de verzuchtingen in de sector kunnen opvangen en een akkoord gesloten over bijkomende tewerkstelling. 

De extra tewerkstelling wordt gefinancierd via het Fonds Sociale Maribel, een fonds dat beheerd wordt door vakbonden en werkgeversorganisaties en dat via loonsubsidies aan werkgevers meer tewerkstelling creëert in de sector. Het is in dit fonds dat we een akkoord sloten om, volgens de grootte van de dienst, in totaal ongeveer 7,5 VTE toe te kennen aan de verschillende pleegzorgdiensten: 

  • 1,5 VTE voor West-Vlaanderen
  • 1,5 VTE voor Oost-Vlaanderen
  • 2 VTE voor Antwerpen
  • 1,3 VTE voor Brabant
  • 1,3 VTE voor Limburg

De middelen zijn beschikbaar sinds 1 juli. Als de vacatures niet meteen ingevuld worden, kan je werkgever de vrijgekomen middelen gebruiken voor o.a. tijdelijke jobs in de zomervakantie om de werkdruk van het personeel te verlichten.

Nog vragen of opmerkingen? 

Aarzel niet om je vakbondsafgevaardigde of lokale BBTK-afdeling te contacteren indien je hier nog vragen over hebt. 

Nog geen lid? Je vindt een lidmaatschapsformulier op onze website. Volg ons zeker ook op Facebook op de pagina ‘ABVV social profit’ voor het laatste nieuws uit je sector. Samen sterk!