candidate.card.title

candidate.card.description

becomeAMember.title

becomeAMember.description

Ledenvoordelen BBTK Antwerpen

21/10/2021

Bijdragen en syndicale premie:

 • Scholieren en studenten kunnen aansluiten vanaf hun 15 jaar en betalen geen lidgeld.
   
 • Verminderde bijdragen: Ben je werkloos (vanaf de 4de maand) of (brug)gepensioneerd, dan betaal je een verminderde bijdrage. Ook mensen met een laag inkomen kunnen hiervoor in aanmerking komen.
   
 • Syndicale premie: Als je werkt dan betaal je de volledige bijdrage en meestal heb je ook recht op een “syndicale premie”. Een syndicale premie is een (klein) voordeel dat vakbondsleden genieten tegenover niet-gesyndiceerden.
  Óf er een syndicale premie is en het bedrag, wordt bepaald in de sectorale Paritaire Comités (en soms op bedrijfsniveau). Daarom moeten we als vakbond zwaar genoeg wegen om iets te bekomen. Dat gewicht bepaalt waarom er sectoren zijn die de volle (fiscaal vrijgestelde) syndicale premie trekken. Andere sectoren hebben een kleinere premie en sommigen hebben er helemaal géén.

Extra Voordelen, kortingen en groepsaankopen:

 • Getrouwheidspremie: We willen je belonen voor je vertrouwen. Daarom krijg je een premie wanneer je trouwt, een kind krijgt of met pensioen gaat. Het bedrag van die premie hangt af van hoelang je al lid bent op dat moment.
  De betaling van uw premie kan maximaal 1 jaar na geboorte of trouw worden aangevraagd.
   
 • Stakersvergoeding: Als je staakt dan krijg je geen loon van je werkgever. Als de vakbond de staking erkent betaalt ze je een stakingsvergoeding.
   
 • Schrijf je in op www.samensterker.be voor groepsaankopen waarmee je energie kan besparen. Bijvoorbeeld: dak-, spouwmuur- en gevelisolatie, hoogrendementsglas, zonneboilers, ... .
   
 • Korting op je auto-, motor- en brandverzekering via www.actelaffinity.be/abvv
   
 • 10% korting in de vakantiedomeinen, hotels en campings van floreal.  Je moet wel een "attest van ABVV lidmaatschap" voorleggen. Dat kan je krijgen op onze BBTK - administratie. Surf naar www.florealgroup.be
   
 • Boek een kamer in hotel Castel de Pont-à-lesse met 10% korting: www.cas-teldepontalesse.be
   

Blijf op de hoogte via onze krant. Als lid van BBTK kan je je abonneren op de tweewekelijkse ABVV - Krant "De nieuwe werker". Als lid ben je hiervoor automatisch geabonneerd. Je leest er alles over de syndicale actualiteit in je regio en over zaken die alle bedienden aanbelangen.