Word kandidaat. Samen, maken we het verschil.

Ja, ik wil bij de komende sociale verkiezingen kandidaat voor de BBTK zijn! Ik zou graag hebben dat de BBTK contact met me opneemt om mijn kandidatuur te officialiseren.

Wil je meedoen?

Met de BBTK sta je sterker. Maak je nu lid.

Welkom bij BBTK Antwerpen

21/10/2021

WELKOM BIJ BBTK-ANTWERPEN

Samen sterk

Werk je in een fabriek, een winkel of een bank? Heb je een job in de sociale of artistieke sector of ben je werkloos? De BBTK is er voor jou op elk moment van je loopbaan, of je klaar om je te helpen.

Samen staan we al meer dan 100 jaar sterk

Wist je dat de Antwerpse BBTK al in 1919 ontstond? BBTK was de eerste vakbond voor bedienden, in Vlaanderen.

Bedienden hadden, net als de arbeiders, heel weinig rechten. Hun werkgever kon op elk moment beslissen dat ze meer moesten werken of minder zouden verdienen. Wie protesteerde, verloor zijn werk. Dat werd helemaal anders toen de bedienden gingen samenwerken in de vakbond. Toen moesten de patroons wel naar hen luisteren.

Meer dan ooit nodig

Ondertussen zijn we bijna 100 jaar verder. De wereld en de werkplek zijn sterk veranderd. En ook BBTK heeft zich aangepast. We vertegenwoordigen niet enkel bedienden, maar ook kaderleden, interimkrachten en arbeiders in onze sectoren.

 "Samen staan we sterk" geldt meer dan ooit voor BBTK.

De vakbond is meer dan ooit nodig. Het moderne personeelsbeleid wil werknemers uit elkaar drijven. Het laat de mensen geloven dat 'ieder voor zich' de enige manier is om te overleven. Het verdeelt de werknemers in 1001 verschillende categorieën en soorten contracten. Zo worden ze concurrenten i.p.v. collega's.

Gelukkig begrijpen jij en meer dan 400.000 andere bedienden in België dat de BBTK nodig is. Samen maken we deel uit van het grote socialistische ABVV. Meer dan 1,5 miljoen werknemers uit alle sectoren zijn lid van het ABVV.

 

Wil je jouw rechten beschermen?

Dan is onze sterke strijdbare vakbond nog altijd de beste garantie!